Uitzicht kerktoren Houten

Vanaf de kerktoren van de Pleinkerk in Houten heb je goed uitzicht. Op deze foto (boven) in noordoostelijke richting is links de toren van het Houtense gemeentehuis te zien. De witte palen zijn van Station Houten. 

Aan de horizon zijn allerlei flats te zien. Die staan in Zeist. Vanaf de grond zie je dit niet, maar op deze hoogte is goed zichtbaar dat Zeist wel heel veel flats heeft. Toch schijnt dit een stad te zijn waar je op stand woont.

Bovenstaande foto’s (klik op de foto voor een vergroting) laten de skyline van Utrecht zien. Het is ondertussen al aardig volgebouwd met hoogbouw. De rechterfoto laat de Domtoren zien die in de steigers staat, maar de Domkerk is ook goed te zien. Links de gebouwen van Utrecht-Zuid, waarbij het gekleurde v.d. Valk-hotel opvallend aanwezig is. 

In westelijke richting de Gerbrandytoren in IJsselstein die tussen de windmolens door is te zien. Opnieuw staat er een v.d. Valk-hotel in beeld. Dit keer de Houtense versie. 

In zuidelijke richting is het uitzicht minder vanwege de zon. Op de voorgrond de Praxis aan De Maat en het KPN-gebouw op De Schaft. De brug is de spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal en ook de Culemborgse spoorbrug is te zien.