Half Nederland staat vol met irritante paaltjes midden op een fietspad. Fietsers maken er regelmatig een flink doodsmak tegen en de Fietsersbond is ook fel tegenstander van deze ondingen. Helaas zijn ze nodig omdat automobilisten soms het fietspad pakken, om ergens te komen.

Suf is het natuurlijk als de brandweer er niet door kan. In bovenstaande situatie was de brandweer 10 tot 15 minuten bezig om zo’n gemeentelijk onding te openen.

Ook een tweede paal wordt geprobeerd, want de gemeente Amsterdam heeft ter plaatse het hele fietspad voorzien van obstakels. Ondanks dat we iedereen op straat mogen fotograferen heb ik deze meneer maar van zijn gezicht ontdaan, want wie weet wat we over zes jaar allemaal voor nieuwe idiote regels hebben.

En het is gelukt. De middelste terreurpaal is verwijderd en de ‘ladder’ kan er door. En gelukkig is het paaltje niet meer teruggezet. De straat is weer een beetje veiliger. Nu hopen dat de gemeentelijke paaltjesambtenaren niet aan het werk gaan en de schade die ze doorgaans aanrichten daardoor beperkt blijft.