mus vliegt tegen raam

Het was weer zover. Dit keer was een mus tegen de schuifpui aangevlogen. Het gebeurde rond 18.30 uur. De mus zat versuft op het erf en was door zijn pootjes gezakt. Op en rond de mus zat voedsel, dus een aanwijzing dat het diertje misselijk was en een hersenschudding of iets dergelijks had opgelopen.

Normaal gesproken vliegen ze na een kwartiertje of iets langer weer door. Maar deze mus kon niets meer. Bovendien was het buiten aan het afkoelen en de mus is dan ook naar binnen gehaald om op krachten te komen.

Na een tijdje ging de mus weer op zijn pootjes staan. Maar duidelijk was dat het diertje een aantal dagen nodig zou hebben om te herstellen. In een afgesloten kattenbak met een dekentje erover is de mus in slaap gevallen. Kop in de veertjes en slapen maar. Buiten vroor het die nacht 1 graad volgens het vlakbij gelegen KNMI.

De volgende dag is de mus naar de Vogelopvang in Utrecht gebracht. In de auto begon hij ook geluid te maken.

Wat niet bekend is, is of de mus nog ergens jonge musjes aan het verzorgen was. Dus mogelijk dat de ongelukkige manoeuvre gevolgen heeft gehad voor de rest van de mussenfamilie.

Ja wat een drukte voor een mus he. Maar je bent dierenliefhebber of niet. Ook al mag je officieel geen wilde dieren verzorgen in Nederland.