Dinsdagavond 4 december ben ik onderweg naar de kerk voor een avondwake. Bij de Albert Heijn van Steenman is volop activiteit. Vlak voor 21.00 uur kom ik na de condoleance uit de Roskam. Er is nog meer licht op de gevel te zien van het gebouw. 

Steenman is een actieve betrokken ondernemer van de derde generatie die hier actief is op het Plein in Houten. En kennelijk heeft hij weer iets bedacht. Een hoogwerker is verlichting aan het aanbrengen en er brandt al van alles.

Een pakketbezorger stopt en vraagt de weg naar de Albert Heijn. Die kan hij niet vinden. Ik wijs hem op “dat circus daar” en hij vervolgt zijn weg. Met zijn pakket in de hand vraagt hij of de winkel nog open is. Ik zeg: “er brandt nog licht, dus ik denk het wel.

De foto op Facebook Houten kreeg binnen een dag ruim 500 likes. Gewoon iets leuks. In de dagen erna was er een lichtshow in op het Plein. Bedankt Martijn voor dit initiatief.