Op 24 november 2018 kwam Sinterklaas aan in Houten. Nu woon ik sinds 1989 in Houten, maar heb ik nooit de intocht van Sinterklaas meegemaakt. Maar na 29 jaar is het dan toch zover.

Aanleiding was een reportage voor het Houtens Nieuws. Mijn verslag staat hier

Tijdens de aankomst herkende ik één persoon en dat was de burgemeester. De andere was Sinterklaas die sinds november 2000 door Evert (volgens Linkedin) wordt gespeeld. Evert is dé brandweerman van Houten.

Van alle indrukken van de intocht vandaag wil ik je meenemen naar dit detail. Op de bovenste foto zie je Sinterklaas genieten van de belangstelling. Maar burgemeester de Jong krijgt contact met een van de kinderen langs het parcours. Hij trekt Sinterklaas aan zijn mantel en Sinterklaas heeft volle aandacht voor de kinderen. 

Top-burgemeester voor kinderen, die helaas te vroeg weg gaat.