Boerenprotest passeert Houten

DSC 5802

Tijdens de ochtendspits van woensdagochtend 22 juni passeerden tractoren via de snelweg A27. Ze waren onderweg naar het boerenprotest in Stroe. De tractoren die uit de Betuwe en de regio Breda/Gorinchem kwamen, gebruikten de bruggen van de snelwegen om de rivieren over te steken. Omrijden via Rhenen en Arnhem was een brug te ver.

Om 7.45 uur kwam de eerste rij tractoren uit de Betuwe aan bij Houten en 20 minuten later volgden vrachtwagens en tractoren uit de regio Gorinchem en Breda. Het reed best wel snel door en een gemiddelde avondspits in de regio Amsterdam is erger. Een uur na de eerste tractoren reden er nog steeds landbouwvoertuigen die onderweg waren naar het boerenprotest.

Deze ochtend stond ik bij de Meidoornkade in Houten en fotografeerde ik diverse personen die naar het boerenprotest onderweg waren. Ook nog wat gezwaaid naar de bestuurders en die zwaaiden terug. In de avond om 21.00 uur hoorde ik nog steeds tractoren toeterend over de A27 rijden. Boeren maken lange dagen.

Naar aanleiding van één foto die op Pixabay verscheen, kreeg ik een reactie van een CDA-doos die wilde weten of ik nog meer foto’s had. Laten we wel wezen. Deze hele ellende voor de boeren is veroorzaakt door falend beleid van het CDA met Henk Bleker voorop. Dus CDA-ers zijn voor mij dood.