Donderdag 24 september 2020 kwam op de kruising van de Jan van Galenstraat met de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam de 31-jarige fietsende Tessie onder een vrachtwagen. De vrachtwagen en de fietser hadden beiden groen licht. De afbuigende vrachtwagenchauffeur had de fietser niet gezien. De hulpverleners hebben vervolgens een akelige klus.

Op deze kruising gebeuren vaker aanrijdingen. Het verkeer stopt ook niet als er iemand ligt. Soms kijkt iemand er naar en is het een kwestie dat een ambulance de versufte fietser of voetganger afvoert. Zo is het leven in de stad. Iedereen gaat zijn eigen weg.

Zondagmiddag de 27e is er opnieuw een aanrijding letsel op de hoek Jan van Galenstraat met de Willem de Zwijgerlaan. Vanuit de bloemenzee die voor Tessie was achtergelaten, is te zien dat er een kop-staartbotsing is geweest. Het lijkt er in eerste instantie op dat het busje een noodstop heeft moeten maken voor een fietser of voetganger die door het rood ging. Er is wel een ambulance geweest, maar die had ik gemist.

Het kruispunt is ook in een ander opzicht een berucht punt in Amsterdam. Links was voorheen café de Hallen, waar op 20 april 2006 kroegeigenaar Thomas van der Bijl werd geliquideerd. Op 8 juli 2004 wordt op deze kruising de Egyptenaar Mounir Barsoum geliquideerd.  

Volgens de gemeente Amsterdam is er niets mis met de kruising.