Heeft u hem gemist vorige keer? Deze column? Was u wild bladerend door de brei van teksten aan het zoeken waar deze column dit keer was geplaatst? U weet wel, dit schrijven dat volgens de redactie is bedoeld om een tegengeluid te bieden, zodat de lezer weer gewoon eindigt met de voeten in de stevige Schalkwijkse klei.

In plaats van mijn schrijven kon u kennisnemen met een nieuw stukje creativiteit van de Belangengroep. Een rondweg om Schalkwijk. Woehaaaa!!!!! Echt een dijenkletser. Sorry hoor wie verzint dit nu?

U weet wel. Je neemt een dorp met een lintbebouwing van 4 kilometer lang en dan droom je over een rondweg rond het dorp. Je tekent nog misleidend een klein rondwegje, maar je schrijft dat je hem rond heel Schalkwijk wilt hebben. Vreselijk, wat moet het drugsgebruik zijn gestegen in het dorp de laatste tijd. Wie verzint nu zoiets?

Even denk je dat het een incident is, maar het is erger. Het Journaal begint heel chauvinistisch. Nog erger dan we gewend zijn van de regie van de Franse televisie tijdens de Tour de France. Want de voorzitter die is genomineerd voor de Houtense, joehoe voorzitter: Houtense!!! veiligheidsprijs, weet te melden dat er twee Schalkwijkers zijn genomineerd en één in Schalkwijk woonachtige directeur.

Ik blader verder en kom zinsneden tegen als: pareltjes aan de gemeentelijke kroon, de echte Schalkwijker. O mijn hemel. Hier kan ik niet tegenop schrijven. Dit valt niet meer te neutraliseren. Dit gaat maar door. Is er nu niemand meer in dit dorp die zelf met de voeten in de klei staat en zegt: “Doe eens ff normaal?” Is een groepje borrelende mannen op leeftijd met een blaadje echt het gezicht van het dorp? Of laat iedereen ze maar gaan en moet ik het niet te serieus nemen?

En waar is trouwens Wim Schuimer? Die had ook een verhelderende blik vorige keer en ging lijnrecht in tegen wat de Belangengroep had bedacht? Zouden ze zijn e-mailadres ook plotseling kwijt zijn geraakt om de extra vervroegde deadline niet door te kunnen geven?

Sterkte daar aan de overkant van het kanaal.

Gepubliceerd in Schalkwijks Journaal, lente 2008