A.C.A.B.

ACAB

Dit bord van de Ondernemersvereniging Jan van Galenstraat staat in Amsterdam-West bij de kruising met de Willem de Zwijgerlaan. Het zijn ondernemers die er wat van proberen te maken, want in het links georiënteerde Amsterdam heeft de criminaliteit regelmatig de vrije loop. Bovendien heeft het driekwart communistische gemeentebestuur van de stad schijt aan de hardwerkende ondernemers.

Zo is na een plofkraak de pinautomaat definitief verdwenen uit de wijk en kun je bij verschillende winkeliers alleen met pin betalen uit angst voor een overval. En als er een overval is en de politie is er op tijd bij, dan missen ze tijdens het schieten de overvaller ook nog.

Gelukkig is het nu rustig. Maar het gebied heeft genoeg meegemaakt. Zo is op deze kruising eerder een liquidatie gebeurd, zijn er diverse verkeersdeelnemers doodgereden en was er de liquidatie van Thomas van der Bijl in het pand dat nu een Bagels & Beans is. En dan hebben we het nog niet over de ramkraak die er is geweest op een tweedehands winkel.

En telkens is er politie nodig, waarbij de politieagent voor een laag salaris de mensen hulp moeten bieden. Het achtergebleven rioolgespuis dat een keer op de vingers wordt getikt omdat hun ouders dan niet doen, meent dan A.C.A.B. op de borden van de ondernemers te moeten plaatsen.